تمیز کردن رسوبات موتور

موتورهای درون‌سوز مانند اسب‌های کاری هستند. این موتورها به ما اجازه می‌دهند، دور کشور رانندگی کنیم، وقتی برق قطع می‌شود نیروی برق خانه‌های‌مان را تأمین کنیم و بسیاری کارهای دیگر، اما متأسفانه همان چیزی که آن‌ها را به کار می‌اندازد، یعنی احتراق، رسوباتی تولید می‌کند که در نهایت می‌تواند به موتور آسیب برساند. رسوب‌ها ممکن است در اثر واکنش‌های متفاوتی که درون موتور صورت می‌گیرند ایجاد بشوند. هم در موتورهای کاربراتوری و هم در موتورهای انژکتوری، هنگامی که بنزین از میان لوله‌ها عبور می‌کند، مقادیر کمی از آن تبخیر شده و روی لبه سوراخ‌های باریکی که باید از میان‌شان عبور کند، رسوب می‌کند.

1car.ir Flushing Car Engine5 تمیز کردن رسوبات موتور

در موتورهای انژکتوری، بنزین در کنار سوپاپ‌های هوا پاشیده می‌شود و حرارت سیلندر می‌تواند باعث شود مقداری از بنزین در این مرحله خشک بشود و روی سر سوپاپ رسوب کند. البته بنزینی که تازه وارد سیلندر می‌شود می‌تواند رسوباتی که روی سر سوپاپ‌ها جمع می‌شوند را بشوید و موتور را تمیز کند. مورد دیگری که باعث تشکیل رسوب می‌شود، خود عمل احتراق است. بهتر است بدانید رسوب کربن محصول جانبی احتراق یا ترکیب بنزین با اکسیژن است. با گذشت زمان این رسوب‌ها روی هم جمع شده و ممکن است مصرف سوخت را بالا ببرد، توان موتور را پایین بیاورد و باعث بشود موتور خوب کار نکند. با این که رسوبات فقط در داخل سیلندر شکل می‌گیرند ولی می‌توانند به سایر قسمت‌های موتور نیز بروند و باعث ایجاد مشکلاتی بشوند. از آن‌جایی که رسوب آهسته آهسته در درون موتور شکل می‌گیرد، ممکن است تا مدت‌ها متوجه آن نشوید ولی در نهایت نیروی موتور را خواهد گرفت و اگر مورد بی‌توجهی قرار بگیرد ممکن است باعث بروز مشکلات جدی بشود. ادامه مطلب را بخوانید تا اطلاعات بیشتری در مورد ابزار و لوازم مورد نیاز اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.

برطرف کردن رسوب‌های موتور می‌توانید یک مکمل جرم‌گیر داخل باک بریزید یا به صورت دستی بخش‌هایی از موتور را تمیز کنید. ابزارهایی که به آن احتیاج دارید بستگی به قسمتی از موتور دارد که می‌خواهید رسوبات را از آن‌جا تمیز کنید. در بسیاری از اوقات می‌توان برای تمیز کردن انژکتور، سوپاپ هوا و اتاقک احتراق از مکمل‌های جرم‌گیر استفاده کرد. انژکتوردارای سوراخی تقریباً به ضخامت موی انسان است، به این ترتیب حتی رسوبی به اندازه ده درصد قطر تار یک مو می‌تواند نیرو و واکنش موتور را پایین بیاورد. رسوب‌هایی که در اتاقک احتراق شکل می‌گیرند باعث می‌شوند موتور به بنزینی با اکتان بالاتر احتیاج داشته باشد و یا حتی احتراق نارس صورت بگیرد که هر دو موجب می‌شوند هزینه بیشتری برای سوخت پرداخت کنید. رسوب بر روی سوپاپ هوا نیز می‌تواند باعث واکنش کم موتور بشود. برای زدودن این نوع رسوب، به تنها چیزی که نیاز دارید یک ظرف مکمل جرم‌گیر موتور است.

فرمول بسیاری از مکمل‌هایی که در فروشگاه‌های لوازم اتومبیل به فروش می‌رسند به گونه‌ای است که می‌تواند همزمان رسوب‌های کاربراتور، انژکتور و سوپاپ هوا را برطرف کند. منطقه دیگری که رسوب در آن شکل می‌گیرد و مجبورید آن را به صورت دستی تمیز کنید، بدنه داخلی دریچه گاز است. برای این کار می‌توانید از اسپری مخصوص دریچه گاز کمک بگیرید یا از برس مخصوص (Intake Snake) یا ابزار مشابهی بهره بگیرید. با ابزاری که در دست دارید، محفظه ورودی هوا و هر قسمت دیگری که به طور مستقیم به دریچه گاز مرتبط است را تمیز کنید. برای این کار می‌توانید از پبچ‌گوشتی و انبردست نیز استفاده کنید. اگر نمی‌خواهید ابزار خاصی خریداری کنید، می‌توانید از یک مسواک نرم و یک مایع شوینده ملایم نیز کمک بگیرید. مراقب باشید که مسواک می‌تواند به سنسورهای داخل دریچه گاز آسیب برساند. از طرفی فرمول مواد جرم‌گیر نیز ممکن است بیش از حد برای قسمت داخلی دریچه گاز قوی باشد، به همین خاطر استفاده از مسواک یا ابزاری مشابه بیشتر توصیه می‌شود. فقط اطمینان خاصل کنید که راهنمایی‌ها را به دقت دنبال می‌کنید.

E20engineflushb301 1 1637 تمیز کردن رسوبات موتور

تمیز کردن رسوبات موتور
همانطور که پیشتر گفته شد، تمیز کردن قسمت‌های کثیف موتور به وسیله مکمل‌های جرم‌گیر، آسان‌ترین روش است. در این روش کافی است به فروشگاه مربوطه بروید، نوع جرم‌گیری که می‌خواهید را انتخاب و راهنمایی‌هایی که روی آن نوشته شده است را دنبال کنید. مکمل‌ها معمولاً بسته به نوع موتور و فاصله زمانی بین استفاده از آن‌ها، با هم فرق دارند. اما گر دوست دارید خودتان به صورت دست دریچه گاز را تمیز کنید، باید آماده باشید دست‌هایتان حسابی کثیف بشوند. باید محفظه هوای ورودی، وایر سنسورها و هر چیز دیگری که به آن متصل است را تمیز کنید. وقتی دریچه گاز باز است، بهتر است موتور را روشن نکنید. روشن کردن موتور در این مرحله ممکن است تنظیم موتور را به هم بزند و لازم باشد که وضعیت آن به دقت مورد بررسی و رفع عیب قرار بگیرد. برای دیدن قسمت داخلی دریچه گاز از چراغ قوه استفاده کنید تا رسوبات تشکیل شده در جداره داخلی آن را ببینید.

با این که مواد جرم‌گیر قوی می‌توانند رسوب را بر طرف و روند تشکیل آن را کند کنند، از طرفی می‌توانند به سنسورها و کاسه نمدها آسیب برسانند. استفاده از ابزارهای دیگر، حتی مسواک نرم نیز می‌تواند به برخی از قسمت‌ها آسیب برساند. بنابراین بهتر است حتماً از ابراز مخصوص این کار استفاده کنید که فقط به همین منظور طراحی شده‌اند. در صورت امکان یک وسیله پلاستیکی انعطاف‌پذیر پیدا کنید که بتواند بدون نیاز به خراشیدن، رسوب‌ها را برطرف کند. اگر از ابزار مخصوص استفاده کنید، دارای نوکی است که از قبل به میزان مناسبی مایع جرم‌گیر آغشته شده است و به قسمت د اخلی دریچه گاز آسیبی نخواهد رساند. ابزار را روی کل قسمت داخلی بکشید تا زمانی که همه رسوب‌ها برطرف بشوند. پس از انجام این کار، یک بازرسی چشمی انجام بدهید تا مطمئن شوید همه قسمت‌ها تمیز شده‌اند، سپس محفظه‌ها، وایرها و بست‌ها را به سر جایشان برگردانید.

همچنین ببینید

تعویض تایرها در سرما و تنظیم باد

 فشار باد و عمق شیارهای لاستیک خودرو به هنگام برف و باران، در رانندگی تأثیر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با امداد فارما