آشنایی با نحوه کار کردن تسمه تایم

0
(0)

قبل از هر چیز بهتر است بدانیم تسمه تایم چیست و عملکرد آن چگونه است؟

تسمه تایم  وسیله یا بهتر است بگویم تسمه ای است که میل لنگ خودرو را به میل سوپاپ ها متصل می‌کند و وظیفه ی هماهنگ کردن حرکت آن ها را دارد.میل لنگ خودرو به وسیله ی تسمه تایم میل سوپاپ ها را به چرخش درآورده و می‌چرخاند و کنترل آن‌ها را بر عهده دارد.محل قرار گیری میل سوپاپ در خودرو های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد ولی در اکثر خودرو ها این قطعه در سر سیلندر خودرو جایگذاری شده است.

جنس تسمه تایم از لاستیک می‌باشد و جالب است بدانید که در گذشته به جای تسمه تایم از زنجیر در خودرو ها استفاده می‌شد و تا زمانی که آسیب جدی به موتور خودرو نرسانده بود تعویض نمی‌شد ولی در این زمان تسمه تایم جای زنجیر را گرفته و نیاز به تعویض در مدت زمان مشخص دارد.هم اکنون هم در بعضی از ماشین‌های سنگین از زنجیر استفاده می‌شود.

به طور کلی خودرو سازان زمان تعویض تسمه تایم را در بهترین شرایط بالای 120 هزار کیلومتر اعلام کرده‌اند اما با توجه به اینکه رانندگی در شرایط نامطلوب از عمر تسمه تایم می‌کاهد ,باعث می‌شود تا زودتر آن را تعویض کنیم به عنوان مثال اگر رانندگی شما با خودرو به گونه ای است که در ترافیک سنگین رفت و آمد زیادی دارید و یا با دور موتور بالا رانندگی می‌کنید و معکوس‌های پیاپی و سنگینی به موتور می‌دهید باید تسمه تایم را تقریبا نصف زمانی که خودروسازان اعلام کرده اند تعویض نمایید در غیر این صورت تسمه تایم پاره می‌شود و هزینه گزافی روی دست مالک خودرو می‌گذارد همچنین پیشنهاد می‌شود در سربالایی‌ها از دنده سنگین استفاده کنید تا فشار از روی موتور و تسمه برداشته شود و از آسیب رسیدن به آن‌ها جلوگیری شود.

تسمه تایم آشنایی با نحوه کار کردن تسمه تایم

پس پیشگیری بهتر از درمان است هنگام تعویض تسمه تایم دقت داشته باشید که کیلومتر کارکرد خودرو را یاد داشت کنید تا در صورت نیاز به راحتی زمانی که تسمه تایم خودرو را تعویض کردید به یاد بیاوردید.از علائم خرابی تسمه تایم می‌توان ترک خوردگی ,پوسیدگی,ساییدگی و از بین رفتن دندانه های تسمه تایم را نام برد.همانند علائم ظاهری علائم فنی دیگری نیز وجود دارند که خبر از خراب بودن و یا تنظیم نبودن تسمه تایم خودرو می آورند.این علائم شامل:بد استارت خوردن موتور خودرو,افزایش مصرف سوخت,لرزش بیش از حد موتور هنگام کارکرد درجا,سروصدای اضافه از نزدیکی قاب تسمه تایم و کاهش محسوس قدرت و شتاب موتور می‌باشند.در صورت مشاهده هر کدام از علائم فنی یا ظاهری که خرابی تسمه تایم را بیان می‌کنند در سریع‌ترین زمان ممکن تسمه تایم را تعویض کنید تا از پرداخت هزینه سنگین تعمیر موتور جلوگیری کنید.

در صورتی که خودروی شما نیاز به تعویض تسمه تایم داشت پیشنهاد سایت خرید و فروش خودرو جوکار به شما این است که فقط از تسمه های فابریک و شرکتی استفاده کنید و خودرو را فقط نزد افراد متخصص و مطمئن برای تعویض تسمه ببرید.فردی که قصد تعویض تسمه تایم را دارد باید دانش و ابزار این کار را در اختیار داشته باشد همچنین قادر باشد آن را به طور دقیق نصب و تنظیم نمایید تا میزان کشش تسمه از حد مجاز کمتر و بیشتر نباشد زیرا اگر تسمه تایم یک یا چند دندانه جا به جا قرار گیرد زمان باز بودن سوپاپ ها را مختل کرده و در کارکرد موتور اختلال به وجود می آورد.توصیه می‌شود با هر بار تعویض تسمه تایم وضعیت واترپمپ خودرو نیز مورد بررسی قرار گیرد زیرا واترپمپ به وسیله تسمه به چرخش درآورده می‌شود و اگر خراب باشد می‌تواند باعث بریدن تسمه بشود.بهتر است تمام قسمت‌هایی که توسط تسمه به حرکت در می آیند مانند:میل سوپاپ,هرز گرد ها,تسمه سفت کن,پولی میل سوپاپ ها و … نیز با هر بار تعویض تسمه تایم مورد بررسی قرار گیرند.

همان‌طور که آگاه هستید تسمه تایم با کارکرد زیاد به مرور زمان فرسوده شده و پاره می‌شود همچنین باعث خاموش شدن خودرو می‌شود و این پاره شدن با توجه به نوع موتور خودرو شما روی دست شما خرج خواهد گذاشت.

موتور بعضی از خودروها به گونه ای طراحی شده است که با پاره شدن تسمه تایم سوپاپ های خودرو کج می‌شوند که برای تعمیر آن نیازمند باز شدن کامل سر سیلندر خودرو می‌باشد که تعمیر آن هزینه‌ی کمی در بر ندارد. پس به عبارتی پیشگیری بهتر از درمان است.

اهمیت سرویس های دوره ای خودرو (تعویض تسمه تایم و تعویض روغن موتور و …) بسیار زیاد است. پیشنهاد می‌کنیم که تعویض سرویس های دوره ای را جدی بگیرید.

و در آخر  اگر رانندگی شما همراه با شتاب گیری و افت سرعت ناگهانی و دنده مرده همراه است و از آخرین باری که تسمه تایم را عوض کرده اید بیش از 3 سال می‌گذارد پیشنهاد می‌کنیم هرچه سریع تر برای تعویض تسمه تایم ماشینتان اقدام نمایید.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

همچنین ببینید

تعویض تایرها در سرما و تنظیم باد

0 (0)  فشار باد و عمق شیارهای لاستیک خودرو به هنگام برف و باران، در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با امداد فارما