انواع خونریزی

0
(0)

 انواع خونریزی:

با توجه به نوع عروق آسیب دیده، خونریزیها به سه دسته تقسیم می شوند:

       1) خونریزی سرخرگی: این نوع خونریزی به دلیل سرعت زیاد جریان خون به صورت جهنده و با فشار زیاد است.رنگ خون به دلیل محتوای اكسیژن بالا قرمز روشن است.

     این نوع خونریزی به آسانی مهار نمیشود. درموارد قطع عضو به دلیل ضربه ممكن است سرخرگ به طور كامل و شدید منقبض شده و خونریزی قطع گردد.

       2 ) خونریزی سیاهگی: سیاهرگها شامل خون تیره بوده و جریان خون در آن آرام است و در نتیجه این نوع خونریزی بدون جهت و فشار بوده و آسانتر از خونریزی سرخرگی مهار میشود. یك خطر جدی خونریزی سیاهرگی، ورود هوا (مكش هوا ) به درون خون و بروز مرگ ناگهانی است. این موضوع خصوصا در مورد خونریزی از سیاهرگهای بزرگ گردنی صادق است. گر چه خون از درون سیاهرگهای آسیب دیده بدون جهش خارج می شود و میتوان با فشار ملایم آنرا مهار كرد، ولی در موارد آسیب به سیاهرگهای بزرگ امكان وقوع خونریزی شدید و غیر قابل مهار وجود دارد.

      3 ) خونریزی مویرگی: خون موجود در مویرگ ها مخلوطی از خون سرخرگی و سیاهرگی است. خون معمولا از زخم نشت می كند و مقدار خون از دست رفته نیز كم است. معمولا فشار روی زخم برای مهار خونریزی كفایت می كند و در بسیاری مواقع حتی بدون درمان، روی زخم خودبه خود لخته می بندد و خونریزی مهار میشود. در این نوع خونریزی خطر عفونی شدن زخم بیشتر از خطر از دست رفتن خون مطرح است.

        alaem khunriziye mede 1 انواع خونریزی

باتوجه به كانون خونریزی، خونریزیها به دو دسته تقسیم می شوند:

       1) خونریزی داخلی:در خونریزی داخلی،خون از درون عروق خارج شده، ولی داخل بدن باقی میماند.یعنی خون به درون حفرات بدن مثل شكم، قفسه سینه، جمجمه و … می ریزد. این نوع خونریزی را

 با چشم نمی توان دید و تشخیص آن مشكل است.

       2) خونریزی خارجی: در خونریزی خارجی، خون از بدن خارج شده و بیرون می ریزد و غالبا نتیجه ی بریدگی، جراحت جنگی و شكستگیهای باز استخوان ها ایجاد می شود.

علل خونریزی ها:

از علل خونریزی خارجی می توان آسیبهای ناشی از تصادفات، ضربه ها، بریدگی با آلات برنده و صدمات جنگی در اثر گلوله و تركش و… را نام برد.

از علل خونریزی داخلی می توان آسیب و ضربه در اثر تصادفات، ضربه ها، وارد شدن گلوله به درون احشاء ، برخی بیماریهای خاص مثل خونریزی گوارشی و اختلالات انعقادی اكتسابی و ارثی را نام برد.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

همچنین ببینید

وسایل کیف کمک های اولیه

1 (1) وسایل کیف کمکهای اولیه: چسب زخم باند سه گوش پد چشمی استریل گاز …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با امداد فارما